Vacature Freelance Online Marketeer

Weet jij alles van webshops, SEO, online advertising en conversie optimalisatie? Word jij enthousiast van het vergroten en optimaliseren van het online bereik voor de duurzame producten van Sukha? Wil jij de wereldwijde impact  van ons vergroten en heb je affiniteit met duurzaamheid en eerlijke kleding? Dan ben jij onze gedroomde kandidaat.

Sukha: the joy of life is in little things.

Sukha heeft sinds 2010 een conceptstore in de Haarlemmerstraat in Amsterdam. Sukha betekent levensvreugde in het Sanskriet, de vreugde zit bij ons in alles. In de sociale manier van werken met elkaar, de ecologische ambachtelijke producten die we maken en de pure manier van hoe we onze spullen samenbrengen en presenteren aan onze klanten.

We begonnen in 2011 in onze winkel met de verkoop van ansichtkaarten met Nederlandse teksten, die daarna op onze etalageruit en in gedichtenbundels verschenen. Onze gedichten zijn ‘wereldberoemd’, we produceren de kaarten en zeefdrukken inmiddels in eigen beheer.

Sinds 2013 produceren we interieur items onder het label Atelier Sukha. Deze producten worden gemaakt in India en Nepal in samenwerking met World Fair Trade Organisaties. We verkopen Atelier Sukha producten aan door ons geselecteerde winkels in en buiten Europa.

Onze webwinkel met Atelier Sukha producten is sinds 2015 operationeel met online verkoop aan consumenten. Sinds een jaar is de online Sukha beleving compleet: de merken die we in de conceptstore verkopen zijn toegevoegd aan onze webshop. Sinds 2019 is alle onlinecommunicatie in het Engels en zijn we een internationaal online platform met duurzame en ambachtelijke producten.

Online marketeer

Bij Sukha neemt online marketing en communicatie een steeds centralere rol in.Als online marketeer ben jij op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen van online marketing en weet je perfect hoe je de verschillende doelgroepen van Sukha het beste online kunt bereiken, activeren en behouden. Je wordt onderdeel van een team met een redacteur, onder verantwoordelijkheid van de eigenaar/oprichter van Sukha, Irene Mertens.

De volgende taken & verantwoordelijkheden horen bij de functie:

 • Je maakt de online marketingdoelstellingen concreet waarbij kansen, prioriteiten en verbeterpunten in kaart worden gebracht;
 • Je analyseert traffic en conversie van marketing- en advertentiecampagnes (social media, SEA, display, e-mail) met Google Analytics en vertaalt deze naar concrete optimalisaties;
 • Je controleert de verschillende online middelen van Sukha waaronder de webshop, op functionaliteit en conversiegerichtheid (customer journeys), stelt aanbevelingen op en voert deze uit met de redacteur en de webbouwer;
 • Je adviseert over nieuwe kanalen en online samenwerkingen.

De ideale kandidaat:

 • Heeft 3-5 jaar relevante ervaring, het liefst bij een internationale webshop;
 • Is minimaal 3-6 uur per week beschikbaar;
 • Heeft kennis van social media, Facebook Ads, Google Ads (SEA), Google Analytics, SEO, Mailchimp;
 • Is pragmatisch, resultaatgedreven en energiek;
 • Kan zelfstandig werken;
 • Heeft strategisch en analytisch vermogen;
 • Is nieuwsgierig en op de hoogte van online trends en internationale ontwikkelingen, specifiek op het gebied van duurzaamheid en sociale impact;
 • Heeft recente, inhoudelijke vakkennis van de marketingbranche en ICT;
 • Spreekt en schrijft uitstekend Nederlands en Engels;
 • Voelt zich thuis in het Sukha team: is creatief, nieuwsgierig, flexibel, communicatief en goed in samenwerken.

Sukha biedt:  

Een duurzaam merk met sociale waarden en een creatief team.

Solliciteren: 

Mail, uiterlijk voor 1 juli, een brief met CV (beiden als pdf bijlagen met als titel voornaam achternaam motivatie/cv) aan Irene Mertens, irene@sukha.nl. Vermeld hierbij dat het gaat om de vacature van online marketeer. Uiterlijk 7 juli krijg je een reactie op je brief. Een eerste ronde (online) sollicitatiegesprekken vindt plaats begin augustus.

Er wordt geen prijs gesteld op acquisitie naar aanleiding van deze advertentie.